Nu stänger vi
om året som gått.
Ett omtumlande år för många. Man får vara extra tacksam för det lilla, vilket jag känner att vi är.
Vi tackar våra gulliga kunder för ett givande år, och hoppas ni hittar till oss även nästa år!
Vi ses! Kram!
om året som gått.
Ett omtumlande år för många. Man får vara extra tacksam för det lilla, vilket jag känner att vi är.
Vi tackar våra gulliga kunder för ett givande år, och hoppas ni hittar till oss även nästa år!
Vi ses! Kram!
är alltid den 20 augusti. Vi firar det med att lämna minst 10% på allt ätbart i vår lilla bod, och bjuder på en kopp kaffe med enklare tilltugg (mycket enkelt). Öppet, som vanligt 8 – 20
Allt väl, so far. Skönt! Vi har bara ett fåtal får, men 5 tackor=12 lamm.
Har ni bestämt er för menyn? Vi satsar på mammas räkpastejer, till förrätt. Huvudrätten blir ”Örtmarinerad fårfile´”. Inte testat just det receptet ännu, men det verkar väldigt gott. Marinerad och lågtempad i ugnen. Smörfrästa brytbönor, tzatziki och råstekt potatis till. Till dessert en enkel fruktsallad. Jag menar: det finns ju en del frukt kvar från…
hittar du, just nu, olika biscottin, kolor i flera smaker, bl a saltlakrits. På bilden ”Systerskorpor” , även kallade Mjölbyskorpor eller ”Rallarskorpor”)
har börjat rugga, dvs de tappar de gamla fjädrarna och sedan växer ”vinterpälsen” ut. Ja, de blir inte helt nakna, men väldigt nakna på halsen, och tuppen tappar sina fina stjärtfjädrar. Energin räcker inte till att både producera nya, fina fjädrar och att producera ägg, så det blir väldigt glest på ägg ett tag framöver….
Förutom att de är vackra så är de en mycket värdefull växt för pollinerande insekter. Tyvärr finns det inte stora fält med blommande maskrosor i vår närhet. Det betyder att vi inte får ”maskroshonung”. Den är annars väldigt god, tycker jag.