Nu kan du köpa

både Chorizo och Ölkorv hos oss.

Vi lämnade in fårkött på Agetomta gård och så tillverkade de jättegod korv till oss. Liksom med vårt lamm – och fårkött, så förvarar vi det inte ute i vår lilla Gårdsbod. Hör av dig när du är här (eller när du vill komma) så kommer vi ut.

Nu finns den sista, nyslungade honungen ute i Boden. Bara slungad, silad och tappad på burk. Den kommer att kristallisera helt naturligt om några veckor, eller längre. Gillar du när det är ”struktur” i honungen så är det precis vad du får då. Gillar du det inte så använder du den i mat, i te eller hur du vill.

Chorizo på en grönsaksbädd
ölkorv i vacuumförpackning

Liknande nyheter

  • Nu stänger vi

    om året som gått. Ett omtumlande år för många. Man får vara extra tacksam för det lilla, vilket jag känner att vi är. Vi tackar våra gulliga kunder för ett givande år, och hoppas ni hittar till oss även nästa år! Vi ses! Kram!

  • Det känns som om Krusbär

    varit litet ute ett tag. Nu hoppas jag det är på ingång igen. Krusbär är ett av de godaste bären. Just de här får bli marmelad eller kanske sylt. När jag var liten åt vi ganska ofta krusbärskräm med mjölk till och bitar av knäckebröd ovanpå. Så gott! I vår trädgård växer Invicta och Martlet,…

  • Nu är det

    ett nytt år och här är ganska lugnt. Vi ägnar den mesta tiden åt att se till djuren och se till att de har det drägligt i den här kylan. Fåren har fått en värmebalja till vattnet och hönsen har en värmelampa. Värmelampan gör väl alltid något, hoppas jag. Snöslungan har gått många timmar och…

  • före åskan.

    Inte jätterädd för åska, men litet sådär känns det om ovädret är väldigt nära. Inbillar mig att det var mycket mera åska när jag var liten, eller så bodde jag kanske i ett ”åskstråk”. Då hände det att vi gick ut och satte oss i bilen. Tryggt och litet småmysigt. Eller så trodde man det…

  • det drar ihop sig

    Innan vi vet ordet av så är det jul! Vi förbereder oss för adventsmarknader. Den första vi deltar i är den 12 november. Den är i Norrbyladan, i Mjölby. Där har vi varit förut. Trevligt, välordnat och ganska mycket folk. Man får se till att klä sig varmt, eftersom den är i en gammal lada….

  • Nu närmar sig

    vintertiden. Det är redan mörkt på kvällarna och de flesta växter i grönsakslandet är på upphällningen. Gurkplantorna ska tas bort idag och sparrisplantorna har fått röda bär, men persiljan är stor och fin.