Nu börjar slånet, i vår trädgård, att blomma!
Imorgon är hela busken (båda två) en vit sky. Vackert, och poppis hos bina.
Sedan blir det sura, kärva bär i höst. Mildras en aning efter en frostnatt.
Imorgon är hela busken (båda två) en vit sky. Vackert, och poppis hos bina.
Sedan blir det sura, kärva bär i höst. Mildras en aning efter en frostnatt.
Mörkare än bilden visar. Funderar på om det kan vara bovete. Vet inte om någon, i närheten, odlar bovete i år. Smaken är mjuk men fyllig. Liknar inget vi känt förut. Spännande! Idag sätter vi etiketter på burkarna med krusbärsmarmelad. Sedan kommer de ut i boden. Den är öppen 8-20
Kanske till far, eller till någon annan. Just detta består av en flaska saft, en förpackning kolor, en burk sylt och en påse biscotti. Allt producerat på Krusbärsgården, förstås. Priset för detta är 140:- Kolasmaker att välja mellan: choklad, vanilj, vanilj med brynt smör, mint, lakrits, salt lakrits och, sist men inte minst, saffran.
nyslungad honung ute i gårdsboden. Jättegott till yoghurt tillsammans med färska bär och gärna rostade hasselnötter!
Underbart väder fick vi också, även om temperaturen var i lägsta laget. Nu väntar vi på sparris och rabarber! Vi har Gårdsboden öppen alla dagar 8-18
handlar det mest om att röja snön, som kommit. Djuren vill knappast gå ut. Utom hunden då. Hon gillar visst alla sorters väder. Matte är definitivt ingen vintermänniska. Vår och höst är det jag tycker bäst om, men det kommer väl det också, så småningom.
av alla våra bin. De har bråda dagar nu, liksom ”biskötaren”.