Nu närmar sig
vintertiden. Det är redan mörkt på kvällarna och de flesta växter i grönsakslandet är på upphällningen. Gurkplantorna ska tas bort idag och sparrisplantorna har fått röda bär, men persiljan är stor och fin.


vintertiden. Det är redan mörkt på kvällarna och de flesta växter i grönsakslandet är på upphällningen. Gurkplantorna ska tas bort idag och sparrisplantorna har fått röda bär, men persiljan är stor och fin.
alla en härlig, mysig jul! Vi har öppet som vanligt under helgerna, dvs 8 – 19.
är alltid den 20 augusti. Vi firar det med att lämna minst 10% på allt ätbart i vår lilla bod, och bjuder på en kopp kaffe med enklare tilltugg (mycket enkelt). Öppet, som vanligt 8 – 20
De är lurviga, men vår duktiga, och trevliga fårklippare kommer nästa vecka!
Underbart väder fick vi också, även om temperaturen var i lägsta laget. Nu väntar vi på sparris och rabarber! Vi har Gårdsboden öppen alla dagar 8-18
Nu är daggmaskar igång på allvar. De gör odlandet möjligt för oss alla. Hittade litet intressant fakta: 1 mask äter ca 1000 löv/år och lämnar efter sig mullrik jord nere i marken. Då kan kan man tänka att det finns mer än 100 000 maskar/ha i vanlig jord! Väldigt lågt räknat! Multiplicera med 1000 löv…
Har ni bestämt er för menyn? Vi satsar på mammas räkpastejer, till förrätt. Huvudrätten blir ”Örtmarinerad fårfile´”. Inte testat just det receptet ännu, men det verkar väldigt gott. Marinerad och lågtempad i ugnen. Smörfrästa brytbönor, tzatziki och råstekt potatis till. Till dessert en enkel fruktsallad. Jag menar: det finns ju en del frukt kvar från…
alla en härlig, mysig jul! Vi har öppet som vanligt under helgerna, dvs 8 – 19.
är alltid den 20 augusti. Vi firar det med att lämna minst 10% på allt ätbart i vår lilla bod, och bjuder på en kopp kaffe med enklare tilltugg (mycket enkelt). Öppet, som vanligt 8 – 20
De är lurviga, men vår duktiga, och trevliga fårklippare kommer nästa vecka!
Underbart väder fick vi också, även om temperaturen var i lägsta laget. Nu väntar vi på sparris och rabarber! Vi har Gårdsboden öppen alla dagar 8-18
Nu är daggmaskar igång på allvar. De gör odlandet möjligt för oss alla. Hittade litet intressant fakta: 1 mask äter ca 1000 löv/år och lämnar efter sig mullrik jord nere i marken. Då kan kan man tänka att det finns mer än 100 000 maskar/ha i vanlig jord! Väldigt lågt räknat! Multiplicera med 1000 löv…
Har ni bestämt er för menyn? Vi satsar på mammas räkpastejer, till förrätt. Huvudrätten blir ”Örtmarinerad fårfile´”. Inte testat just det receptet ännu, men det verkar väldigt gott. Marinerad och lågtempad i ugnen. Smörfrästa brytbönor, tzatziki och råstekt potatis till. Till dessert en enkel fruktsallad. Jag menar: det finns ju en del frukt kvar från…
alla en härlig, mysig jul! Vi har öppet som vanligt under helgerna, dvs 8 – 19.
är alltid den 20 augusti. Vi firar det med att lämna minst 10% på allt ätbart i vår lilla bod, och bjuder på en kopp kaffe med enklare tilltugg (mycket enkelt). Öppet, som vanligt 8 – 20
De är lurviga, men vår duktiga, och trevliga fårklippare kommer nästa vecka!
Underbart väder fick vi också, även om temperaturen var i lägsta laget. Nu väntar vi på sparris och rabarber! Vi har Gårdsboden öppen alla dagar 8-18
Nu är daggmaskar igång på allvar. De gör odlandet möjligt för oss alla. Hittade litet intressant fakta: 1 mask äter ca 1000 löv/år och lämnar efter sig mullrik jord nere i marken. Då kan kan man tänka att det finns mer än 100 000 maskar/ha i vanlig jord! Väldigt lågt räknat! Multiplicera med 1000 löv…
Har ni bestämt er för menyn? Vi satsar på mammas räkpastejer, till förrätt. Huvudrätten blir ”Örtmarinerad fårfile´”. Inte testat just det receptet ännu, men det verkar väldigt gott. Marinerad och lågtempad i ugnen. Smörfrästa brytbönor, tzatziki och råstekt potatis till. Till dessert en enkel fruktsallad. Jag menar: det finns ju en del frukt kvar från…