
Liknande nyheter

I vår lilla bod
hittar du, just nu, olika biscottin, kolor i flera smaker, bl a saltlakrits. På bilden ”Systerskorpor” , även kallade Mjölbyskorpor eller ”Rallarskorpor”)

Det närmar sig Nyår.
Har ni bestämt er för menyn? Vi satsar på mammas räkpastejer, till förrätt. Huvudrätten blir ”Örtmarinerad fårfile´”. Inte testat just det receptet ännu, men det verkar väldigt gott. Marinerad och lågtempad i ugnen. Smörfrästa brytbönor, tzatziki och råstekt potatis till. Till dessert en enkel fruktsallad. Jag menar: det finns ju en del frukt kvar från…

Den här nyslungade honungen är riktigt mörk
Mörkare än bilden visar. Funderar på om det kan vara bovete. Vet inte om någon, i närheten, odlar bovete i år. Smaken är mjuk men fyllig. Liknar inget vi känt förut. Spännande! Idag sätter vi etiketter på burkarna med krusbärsmarmelad. Sedan kommer de ut i boden. Den är öppen 8-20

Nu ringer väl Ängsklockan
in sommaren, på riktigt!

Vad gör bina
på vintern? På senhösten/vinter samlar de ihop sig i ett klot för att hålla värmen och under vintern händer inte så mycket. De äter litet. Några klarar inte vintern. Bina, som bebor kupan, nu föddes i augusti och är dem som hjälper igång samhället på våren, tills de nya kan ta över. Normalt lever annars…

Jag fascineras av stenar
och träd. Vi har ganska mycket av bådadera. Allra finast när det är litet disigt.