Nu närmar sig
vintertiden. Det är redan mörkt på kvällarna och de flesta växter i grönsakslandet är på upphällningen. Gurkplantorna ska tas bort idag och sparrisplantorna har fått röda bär, men persiljan är stor och fin.


vintertiden. Det är redan mörkt på kvällarna och de flesta växter i grönsakslandet är på upphällningen. Gurkplantorna ska tas bort idag och sparrisplantorna har fått röda bär, men persiljan är stor och fin.


grön och lila. Nu skördar vi morgon och kväll, gör lagom stora knippen som sedan hamnar ute i vår lilla bod.
välkommen att följa med oss in i 2025.
Underbart väder fick vi också, även om temperaturen var i lägsta laget. Nu väntar vi på sparris och rabarber! Vi har Gårdsboden öppen alla dagar 8-18
är nästan de enda som fortfarande blommar, på vår lilla åker. Snart ska alltihop tas bort. Antagligen ersätts blommorna av vall. Men jag hoppas många insekter (och andra djur) fick glädje av blommorna. Konstigt nog visade det sig inte i honungen. Inget mer än att nektar från honungsörten finns en hel del i burkarna. Konstigt…
hem en del lammkött. Egen produktion. Slaktat, styckat och vacuumpackat på Vikbolandsstruts slakteri. Finns att köpa fr o m 2 september. Nu, i helgen (2-3 sept) bjuder vi på kaffe och så får du möjlighet att provsmaka några olika honungar. Min egen favorit, just nu, är den på bilden, nedan. Vi har boden öppen mellan…
Nu varken bär eller brister isen. Eller förresten, den brister nog. Februari…kallt brukar det vara, men månaden är inte slut än. Tröstar mig litet med att så frön. Det får inte bli FÖR mycket. Jag vet hur det brukar bli. Varken tid eller plats brukar räcka till. men det är, å andra sidan ett senare…