Nu har vi
nyslungad honung ute i gårdsboden.
Jättegott till yoghurt tillsammans med färska bär och gärna rostade hasselnötter!
nyslungad honung ute i gårdsboden.
Jättegott till yoghurt tillsammans med färska bär och gärna rostade hasselnötter!
välkommen att följa med oss in i 2025.
är det allra godaste äpplet, tycker jag. I år är det inte så många frukter, tyvärr. Man får njuta desto mer av de som finns. Ibland finns det Aroma att köpa i affären, men det är inte alls detsamma. Inte samma utvecklade arom (!).
och träd. Vi har ganska mycket av bådadera. Allra finast när det är litet disigt.
och de flesta av hennes kompisar har flyttat. Nu har vi bara höns och bin kvar. Och HUNDEN naturligtvis. Tyvärr är oron för vargen allför stor för att jag ska orka med att ha fåren kvar. Vi har rovdjursavvisande stängsel, men det hjälper inte mina orostankar, tyvärr. (Det innebär också att vår hästtransport kommer att…
Mörkare än bilden visar. Funderar på om det kan vara bovete. Vet inte om någon, i närheten, odlar bovete i år. Smaken är mjuk men fyllig. Liknar inget vi känt förut. Spännande! Idag sätter vi etiketter på burkarna med krusbärsmarmelad. Sedan kommer de ut i boden. Den är öppen 8-20
på vintern? På senhösten/vinter samlar de ihop sig i ett klot för att hålla värmen och under vintern händer inte så mycket. De äter litet. Några klarar inte vintern. Bina, som bebor kupan, nu föddes i augusti och är dem som hjälper igång samhället på våren, tills de nya kan ta över. Normalt lever annars…