Honungens dag
är alltid den 20 augusti.
Vi firar det med att lämna minst 10% på allt ätbart i vår lilla bod, och
bjuder på en kopp kaffe med enklare tilltugg (mycket enkelt).
Öppet, som vanligt 8 – 20
är alltid den 20 augusti.
Vi firar det med att lämna minst 10% på allt ätbart i vår lilla bod, och
bjuder på en kopp kaffe med enklare tilltugg (mycket enkelt).
Öppet, som vanligt 8 – 20
Nu är det gula tussar på en del sälg. De är hanar och ger bina mycket proteinrikt pollen. Det går åt till uppfödningen av larverna. En del sälg får inga gula bollar. Det är honsälg, men den är också viktig eftersom den ger nektar. De flesta av våra samhällen har överlevt vintern. Dock har vi…
sa min man. Han tyckte det var litet kul att de åt krusbär. Hoppas de åt en del larver av krusbärsstekeln också. Sådana fanns det, minst sagt, många av. Så blir det när man inte kollar så ofta, och eftersom jag råkat ut för en seg och tråkig förkylning så har jag mest hållit mig…
Kanske till far, eller till någon annan. Just detta består av en flaska saft, en förpackning kolor, en burk sylt och en påse biscotti. Allt producerat på Krusbärsgården, förstås. Priset för detta är 140:- Kolasmaker att välja mellan: choklad, vanilj, vanilj med brynt smör, mint, lakrits, salt lakrits och, sist men inte minst, saffran.
av alla våra bin. De har bråda dagar nu, liksom ”biskötaren”.
och träd. Vi har ganska mycket av bådadera. Allra finast när det är litet disigt.
Innan vi vet ordet av så är det jul! Vi förbereder oss för adventsmarknader. Den första vi deltar i är den 12 november. Den är i Norrbyladan, i Mjölby. Där har vi varit förut. Trevligt, välordnat och ganska mycket folk. Man får se till att klä sig varmt, eftersom den är i en gammal lada….