Då var lamningen färdig för I år
Allt väl, so far. Skönt! Vi har bara ett fåtal får, men
5 tackor=12 lamm.
Allt väl, so far. Skönt! Vi har bara ett fåtal får, men
5 tackor=12 lamm.
Har ni bestämt er för menyn? Vi satsar på mammas räkpastejer, till förrätt. Huvudrätten blir ”Örtmarinerad fårfile´”. Inte testat just det receptet ännu, men det verkar väldigt gott. Marinerad och lågtempad i ugnen. Smörfrästa brytbönor, tzatziki och råstekt potatis till. Till dessert en enkel fruktsallad. Jag menar: det finns ju en del frukt kvar från…
Hönan på bilden, vid boden, är en Bielefelder. Fåren är på väg in i stallet för att slippa knotten. Läste att trollsländor äter stora mängder knott. Låter utmärkt! Och snart decimerar väl alla fågelungar några också. Nu har alla bikupor fått skattlådor. Vi väntar på att de kan skattas på gyllengul, rinnande honung! Öppet, som…
har börjat rugga, dvs de tappar de gamla fjädrarna och sedan växer ”vinterpälsen” ut. Ja, de blir inte helt nakna, men väldigt nakna på halsen, och tuppen tappar sina fina stjärtfjädrar. Energin räcker inte till att både producera nya, fina fjädrar och att producera ägg, så det blir väldigt glest på ägg ett tag framöver….
Finns det någon mer uppskattad, svensk primör? Just den här är så vacker att hyvla tunt i sallader. och god, förstås.
bara litet vintermånader emellan.
är alltid den 20 augusti. Vi firar det med att lämna minst 10% på allt ätbart i vår lilla bod, och bjuder på en kopp kaffe med enklare tilltugg (mycket enkelt). Öppet, som vanligt 8 – 20