Dagliljor

så vackra.

Såg dessa på en bilpromenad, häromdagen. Vi har ”bara” gula, men de är fina, de också.

Roger håller på med bina. Bl a är det snart slungningsdags igen.

I veckan, eller förra kanske, bytte han ut drottningarna, i några av samhällena. Ett av dem var bebott av ganska sura och trista bin. Det är inte så roligt om man blir attackerad av bin, bara man närmar sig. Så vill man inte ha det. Fick bli en ny drottning där. Intressant när vi märker skillnaden!

Ibland funderar jag på om arga bin är bättre på att samla honung, men det är väl tveksamt. Liksom rabarber med låg oxalsyrehalt lättare angrips av skadegörare… Har väl inte med varandra att göra egentligen. Bara tänker på om naturen är bäst på att fixa sig själv.

Jag återhämtar mig från Covid, och har inte åstadkommit så mycket, senaste veckorna. Kanske därför jag har tid att fundera hit och dit.

Igår satte jag iaf blå/gula stripes på honungsburkarna som ska till ”Arthurs Diversehandel och Byggnadsvård” i Kisa. Där är det fö utökade öppettider nu, i sommar. tors- fre 11-17 , lör 10-13.

Liknande nyheter

  • ERBJUDANDE I BODEN

    Kanske till far, eller till någon annan. Just detta består av en flaska saft, en förpackning kolor, en burk sylt och en påse biscotti. Allt producerat på Krusbärsgården, förstås. Priset för detta är 140:- Kolasmaker att välja mellan: choklad, vanilj, vanilj med brynt smör, mint, lakrits, salt lakrits och, sist men inte minst, saffran.

  • Lammkött är vanligt

    till påsk. Gott året runt. Här har vi lagat till lammfärs och serverar med en god tomatsås, couscous och brytbönor. Nu kan du passa på att fynda lammfärs, från våra egna djur. 160:-/kg (ordinarie pris 180:-/kg) fram t.o.m. 31 mars. Reservation för slutförsäljning, naturligtvis. Färsen är vacuumpackad och frusen. Förpackningsstorleken ligger på 500g – 750g….

  • Det närmar sig Nyår.

    Har ni bestämt er för menyn? Vi satsar på mammas räkpastejer, till förrätt. Huvudrätten blir ”Örtmarinerad fårfile´”. Inte testat just det receptet ännu, men det verkar väldigt gott. Marinerad och lågtempad i ugnen. Smörfrästa brytbönor, tzatziki och råstekt potatis till. Till dessert en enkel fruktsallad. Jag menar: det finns ju en del frukt kvar från…

  • före åskan.

    Inte jätterädd för åska, men litet sådär känns det om ovädret är väldigt nära. Inbillar mig att det var mycket mera åska när jag var liten, eller så bodde jag kanske i ett ”åskstråk”. Då hände det att vi gick ut och satte oss i bilen. Tryggt och litet småmysigt. Eller så trodde man det…