Nu börjar slånet, i vår trädgård, att blomma!
Imorgon är hela busken (båda två) en vit sky. Vackert, och poppis hos bina.
Sedan blir det sura, kärva bär i höst. Mildras en aning efter en frostnatt.
Imorgon är hela busken (båda två) en vit sky. Vackert, och poppis hos bina.
Sedan blir det sura, kärva bär i höst. Mildras en aning efter en frostnatt.
jag göra av gröna smågurkor, men i år ville de vita gurkorna ge en betydligt större skörd. Förutom att sälja färska gurkor har vi gjort saltgurka (färsksaltad på öschötskt sätt) och den här omtyckta smörgåsgurkan.
Nu varken bär eller brister isen. Eller förresten, den brister nog. Februari…kallt brukar det vara, men månaden är inte slut än. Tröstar mig litet med att så frön. Det får inte bli FÖR mycket. Jag vet hur det brukar bli. Varken tid eller plats brukar räcka till. men det är, å andra sidan ett senare…
Nu är daggmaskar igång på allvar. De gör odlandet möjligt för oss alla. Hittade litet intressant fakta: 1 mask äter ca 1000 löv/år och lämnar efter sig mullrik jord nere i marken. Då kan kan man tänka att det finns mer än 100 000 maskar/ha i vanlig jord! Väldigt lågt räknat! Multiplicera med 1000 löv…
varit litet ute ett tag. Nu hoppas jag det är på ingång igen. Krusbär är ett av de godaste bären. Just de här får bli marmelad eller kanske sylt. När jag var liten åt vi ganska ofta krusbärskräm med mjölk till och bitar av knäckebröd ovanpå. Så gott! I vår trädgård växer Invicta och Martlet,…
är alltid den 20 augusti. Vi firar det med att lämna minst 10% på allt ätbart i vår lilla bod, och bjuder på en kopp kaffe med enklare tilltugg (mycket enkelt). Öppet, som vanligt 8 – 20
bara litet vintermånader emellan.