Välkommen in i vår lilla bod!
Öppet 8-18, alla dagar.
Vi har honung, lammskinn, saft, ägg, grönt och mycket annat!
Öppet 8-18, alla dagar.
Vi har honung, lammskinn, saft, ägg, grönt och mycket annat!
jag göra av gröna smågurkor, men i år ville de vita gurkorna ge en betydligt större skörd. Förutom att sälja färska gurkor har vi gjort saltgurka (färsksaltad på öschötskt sätt) och den här omtyckta smörgåsgurkan.
till saft. Det är ganska glest bland saftflaskorna, både i vår lilla bod och i hantverksboden, i Tjällmo.
De är lurviga, men vår duktiga, och trevliga fårklippare kommer nästa vecka!
Nu är det gula tussar på en del sälg. De är hanar och ger bina mycket proteinrikt pollen. Det går åt till uppfödningen av larverna. En del sälg får inga gula bollar. Det är honsälg, men den är också viktig eftersom den ger nektar. De flesta av våra samhällen har överlevt vintern. Dock har vi…
men de försvann ganska fort från marken. Även fast jag inte gillar vintern så tycker jag det kan vara vackert. Kontrasten med, visserligen höstgula, kvarsittande löv och snöfall.
sa min man. Han tyckte det var litet kul att de åt krusbär. Hoppas de åt en del larver av krusbärsstekeln också. Sådana fanns det, minst sagt, många av. Så blir det när man inte kollar så ofta, och eftersom jag råkat ut för en seg och tråkig förkylning så har jag mest hållit mig…