Svensk sparris
grön och lila.
Nu skördar vi morgon och kväll, gör lagom stora knippen som sedan hamnar ute i vår lilla bod.
grön och lila.
Nu skördar vi morgon och kväll, gör lagom stora knippen som sedan hamnar ute i vår lilla bod.
både Chorizo och Ölkorv hos oss. Vi lämnade in fårkött på Agetomta gård och så tillverkade de jättegod korv till oss. Liksom med vårt lamm – och fårkött, så förvarar vi det inte ute i vår lilla Gårdsbod. Hör av dig när du är här (eller när du vill komma) så kommer vi ut. Nu…
Nu varken bär eller brister isen. Eller förresten, den brister nog. Februari…kallt brukar det vara, men månaden är inte slut än. Tröstar mig litet med att så frön. Det får inte bli FÖR mycket. Jag vet hur det brukar bli. Varken tid eller plats brukar räcka till. men det är, å andra sidan ett senare…
blev det av en del bär. Finns även syltburkar i vår lilla bod. Nu är vinbären slutplockade för i år. En buske, som är självsådd funderar jag på att ta bort. Den har aldrig varit så generös med bär, tyvärr. Resten ska beskäras litet grann, dvs en del gamla grenar för ge plats för de…
Kanske till far, eller till någon annan. Just detta består av en flaska saft, en förpackning kolor, en burk sylt och en påse biscotti. Allt producerat på Krusbärsgården, förstås. Priset för detta är 140:- Kolasmaker att välja mellan: choklad, vanilj, vanilj med brynt smör, mint, lakrits, salt lakrits och, sist men inte minst, saffran.
till påsk. Gott året runt. Här har vi lagat till lammfärs och serverar med en god tomatsås, couscous och brytbönor. Nu kan du passa på att fynda lammfärs, från våra egna djur. 160:-/kg (ordinarie pris 180:-/kg) fram t.o.m. 31 mars. Reservation för slutförsäljning, naturligtvis. Färsen är vacuumpackad och frusen. Förpackningsstorleken ligger på 500g – 750g….
av alla våra bin. De har bråda dagar nu, liksom ”biskötaren”.