Sparris
Finns det någon mer uppskattad, svensk primör?
Just den här är så vacker att hyvla tunt i sallader. och god, förstås.
Finns det någon mer uppskattad, svensk primör?
Just den här är så vacker att hyvla tunt i sallader. och god, förstås.
bara litet vintermånader emellan.
vid Tjällmo. Tyvärr inte inom våra bins flygradie. De håller istället till i fruktträd, på blåbärsblommor och lingonblommor. Bland annat.
handlar det mest om att röja snön, som kommit. Djuren vill knappast gå ut. Utom hunden då. Hon gillar visst alla sorters väder. Matte är definitivt ingen vintermänniska. Vår och höst är det jag tycker bäst om, men det kommer väl det också, så småningom.
Nu är daggmaskar igång på allvar. De gör odlandet möjligt för oss alla. Hittade litet intressant fakta: 1 mask äter ca 1000 löv/år och lämnar efter sig mullrik jord nere i marken. Då kan kan man tänka att det finns mer än 100 000 maskar/ha i vanlig jord! Väldigt lågt räknat! Multiplicera med 1000 löv…
Nej, det blir det inte. Inte hos oss iallafall. Vi får fira jul ändå. Träffas i lugn och ro, hemgjord julmat, närodlad gran, några hyacinter. Det är OK för mig.
både Chorizo och Ölkorv hos oss. Vi lämnade in fårkött på Agetomta gård och så tillverkade de jättegod korv till oss. Liksom med vårt lamm – och fårkött, så förvarar vi det inte ute i vår lilla Gårdsbod. Hör av dig när du är här (eller när du vill komma) så kommer vi ut. Nu…