Det närmar sig Nyår.

Har ni bestämt er för menyn? Vi satsar på mammas räkpastejer, till förrätt. Huvudrätten blir ”Örtmarinerad fårfile´”. Inte testat just det receptet ännu, men det verkar väldigt gott. Marinerad och lågtempad i ugnen. Smörfrästa brytbönor, tzatziki och råstekt potatis till.

Till dessert en enkel fruktsallad. Jag menar: det finns ju en del frukt kvar från julen.

Liknande nyheter

  • Nykokt svartvinbärssaft

    blev det av en del bär. Finns även syltburkar i vår lilla bod. Nu är vinbären slutplockade för i år. En buske, som är självsådd funderar jag på att ta bort. Den har aldrig varit så generös med bär, tyvärr. Resten ska beskäras litet grann, dvs en del gamla grenar för ge plats för de…

  • Vad gör bina

    på vintern? På senhösten/vinter samlar de ihop sig i ett klot för att hålla värmen och under vintern händer inte så mycket. De äter litet. Några klarar inte vintern. Bina, som bebor kupan, nu föddes i augusti och är dem som hjälper igång samhället på våren, tills de nya kan ta över. Normalt lever annars…

  • Ingen skridskois

    Nu varken bär eller brister isen. Eller förresten, den brister nog. Februari…kallt brukar det vara, men månaden är inte slut än. Tröstar mig litet med att så frön. Det får inte bli FÖR mycket. Jag vet hur det brukar bli. Varken tid eller plats brukar räcka till. men det är, å andra sidan ett senare…

  • Våra höns

    har inget emot litet gråväder. De till och med traskar omkring ute även om det skulle ligga litet snö på marken. Det är så kul att se en massa hönsspår ute i snön. Förstås får de vara inne om det är alldeles för mycket att pulsa i.