Idag har jag plockat svarta vinbär
till saft. Det är ganska glest bland saftflaskorna, både i vår lilla bod och i hantverksboden, i Tjällmo.

till saft. Det är ganska glest bland saftflaskorna, både i vår lilla bod och i hantverksboden, i Tjällmo.
tre st lagom stora burkar. tre olika slungningar. En mild, litet ljusare försommarhonung. En burk från mitt-i -sommaren-slungning. En sensommarhonung med ljungkaraktär. Tänk att honung kan smaka så olika! Det visste vi inte när vi började med bin. Trodde att honung var honung, rätt och slätt, men så är det ju verkligen inte!
det blir litet tjatigt med bin? Kunde inte låta bli att visa den här lilla damen. Hon tittade, som jag tydde det, länge, förvånat, över kanten på kupan. Ungefär som om hon undrade vad vi höll på med. Störa henne i hennes hem, bara sådär. Ibland måste vi ju kolla igenom kuporna och se att…
Finns det någon mer uppskattad, svensk primör? Just den här är så vacker att hyvla tunt i sallader. och god, förstås.
Så kallas honungen när bina samlat nektar från, i stort sett, en sorts blommor. Just det här biet var berusat av blommande persilja. Iallafall verkade det så. Det var ett högt surrande från olika insekter. De verkade alla vara i extas över blommorna. Tror inte det finns möjlighet att få till en sorthonung som, till…
Allt väl, so far. Skönt! Vi har bara ett fåtal får, men 5 tackor=12 lamm.
jul- och adventsmarknader. Vi märker upp honungsburkar, bakar biscotti och planerar för vad som ska med. Vad som passar i presentförpackningarna od. På bilden är det bl a saffransbiscotti och biscotti med apelsin och choklad. Roligt ska det bli! Men nästan lika kul att planera inför!