Då var lamningen färdig för I år
Allt väl, so far. Skönt! Vi har bara ett fåtal får, men
5 tackor=12 lamm.
Allt väl, so far. Skönt! Vi har bara ett fåtal får, men
5 tackor=12 lamm.
har börjat rugga, dvs de tappar de gamla fjädrarna och sedan växer ”vinterpälsen” ut. Ja, de blir inte helt nakna, men väldigt nakna på halsen, och tuppen tappar sina fina stjärtfjädrar. Energin räcker inte till att både producera nya, fina fjädrar och att producera ägg, så det blir väldigt glest på ägg ett tag framöver….
hittar du, just nu, olika biscottin, kolor i flera smaker, bl a saltlakrits. På bilden ”Systerskorpor” , även kallade Mjölbyskorpor eller ”Rallarskorpor”)
Har ni bestämt er för menyn? Vi satsar på mammas räkpastejer, till förrätt. Huvudrätten blir ”Örtmarinerad fårfile´”. Inte testat just det receptet ännu, men det verkar väldigt gott. Marinerad och lågtempad i ugnen. Smörfrästa brytbönor, tzatziki och råstekt potatis till. Till dessert en enkel fruktsallad. Jag menar: det finns ju en del frukt kvar från…
och träd. Vi har ganska mycket av bådadera. Allra finast när det är litet disigt.
Mörkare än bilden visar. Funderar på om det kan vara bovete. Vet inte om någon, i närheten, odlar bovete i år. Smaken är mjuk men fyllig. Liknar inget vi känt förut. Spännande! Idag sätter vi etiketter på burkarna med krusbärsmarmelad. Sedan kommer de ut i boden. Den är öppen 8-20
om året som gått. Ett omtumlande år för många. Man får vara extra tacksam för det lilla, vilket jag känner att vi är. Vi tackar våra gulliga kunder för ett givande år, och hoppas ni hittar till oss även nästa år! Vi ses! Kram!