I vår lilla bod
hittar du, just nu, olika biscottin, kolor i flera smaker, bl a saltlakrits.
På bilden ”Systerskorpor” , även kallade Mjölbyskorpor eller ”Rallarskorpor”)
hittar du, just nu, olika biscottin, kolor i flera smaker, bl a saltlakrits.
På bilden ”Systerskorpor” , även kallade Mjölbyskorpor eller ”Rallarskorpor”)
varit litet ute ett tag. Nu hoppas jag det är på ingång igen. Krusbär är ett av de godaste bären. Just de här får bli marmelad eller kanske sylt. När jag var liten åt vi ganska ofta krusbärskräm med mjölk till och bitar av knäckebröd ovanpå. Så gott! I vår trädgård växer Invicta och Martlet,…
Innan vi vet ordet av så är det jul! Vi förbereder oss för adventsmarknader. Den första vi deltar i är den 12 november. Den är i Norrbyladan, i Mjölby. Där har vi varit förut. Trevligt, välordnat och ganska mycket folk. Man får se till att klä sig varmt, eftersom den är i en gammal lada….
jag göra av gröna smågurkor, men i år ville de vita gurkorna ge en betydligt större skörd. Förutom att sälja färska gurkor har vi gjort saltgurka (färsksaltad på öschötskt sätt) och den här omtyckta smörgåsgurkan.
så vackra. Såg dessa på en bilpromenad, häromdagen. Vi har ”bara” gula, men de är fina, de också. Roger håller på med bina. Bl a är det snart slungningsdags igen. I veckan, eller förra kanske, bytte han ut drottningarna, i några av samhällena. Ett av dem var bebott av ganska sura och trista bin. Det…
har börjat rugga, dvs de tappar de gamla fjädrarna och sedan växer ”vinterpälsen” ut. Ja, de blir inte helt nakna, men väldigt nakna på halsen, och tuppen tappar sina fina stjärtfjädrar. Energin räcker inte till att både producera nya, fina fjädrar och att producera ägg, så det blir väldigt glest på ägg ett tag framöver….
om året som gått. Ett omtumlande år för många. Man får vara extra tacksam för det lilla, vilket jag känner att vi är. Vi tackar våra gulliga kunder för ett givande år, och hoppas ni hittar till oss även nästa år! Vi ses! Kram!