här är några
av alla våra bin. De har bråda dagar nu, liksom ”biskötaren”.
av alla våra bin. De har bråda dagar nu, liksom ”biskötaren”.
är alltid den 20 augusti. Vi firar det med att lämna minst 10% på allt ätbart i vår lilla bod, och bjuder på en kopp kaffe med enklare tilltugg (mycket enkelt). Öppet, som vanligt 8 – 20
ett nytt år och här är ganska lugnt. Vi ägnar den mesta tiden åt att se till djuren och se till att de har det drägligt i den här kylan. Fåren har fått en värmebalja till vattnet och hönsen har en värmelampa. Värmelampan gör väl alltid något, hoppas jag. Snöslungan har gått många timmar och…
varit litet ute ett tag. Nu hoppas jag det är på ingång igen. Krusbär är ett av de godaste bären. Just de här får bli marmelad eller kanske sylt. När jag var liten åt vi ganska ofta krusbärskräm med mjölk till och bitar av knäckebröd ovanpå. Så gott! I vår trädgård växer Invicta och Martlet,…
Förutom att de är vackra så är de en mycket värdefull växt för pollinerande insekter. Tyvärr finns det inte stora fält med blommande maskrosor i vår närhet. Det betyder att vi inte får ”maskroshonung”. Den är annars väldigt god, tycker jag.
Mörkare än bilden visar. Funderar på om det kan vara bovete. Vet inte om någon, i närheten, odlar bovete i år. Smaken är mjuk men fyllig. Liknar inget vi känt förut. Spännande! Idag sätter vi etiketter på burkarna med krusbärsmarmelad. Sedan kommer de ut i boden. Den är öppen 8-20
både Chorizo och Ölkorv hos oss. Vi lämnade in fårkött på Agetomta gård och så tillverkade de jättegod korv till oss. Liksom med vårt lamm – och fårkött, så förvarar vi det inte ute i vår lilla Gårdsbod. Hör av dig när du är här (eller när du vill komma) så kommer vi ut. Nu…